Massief eiken platen kunnen prachtig staan in het interieur. De eik die voor het vervaardigen van de panelen wordt gebruikt is de Slavonische eik, een langzaam groeiend soort eik die mooi strak en sterk hout levert. Massief eiken zie je tegenwoordig in veel soorten interieurs terugkomen. De afwerkingen die verkrijgbaar zijn, zijn zeer divers. Denk aan visgraat eiken, robuust/massief eiken houten platen en vingerlas. Het vervaardigen van de panelen is handwerk. Mooi afgewerkte tafelbladen zijn ook overigens hoger in prijs dan de robuuste ruw houten varianten. Naast tafelbladen is robuust eiken toepasbaar op heel veel verschillende interieurstukken zoals kastdeuren, tafels, keukenkastjes, tv meubels, bedden, poten, vloeren, deuren en muren. Naast dat het veelvuldig voor meubels wordt gebruikt, wordt het ook in de bouw van jachten toegepast.

Eiken hout vervaardigd voor interieur

Massief eiken heeft een industriële touch. Het laat zich mooi combineren met stalen zwarte poten. Massief eiken staat mooi in een modern maar ook natuurlijk en landelijk interieur. Het hout heeft een pure uitstraling en is sterk waardoor het hout lang meegaat. Het is dus geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik. Robuuste platen zijn onder andere de Eiken drielaagsplaat met AB panelen. Deze zorgen voor een mooi uitziend stevig tafelblad. Naast losse platen, panelen en onderdelen zijn ook hele tafels van massief eiken te koop.

Houtsoorten en technieken

De meest gebuikte houtsoorten die worden toegepast zijn eiken, beuken en notenhout. Kops eikenhout is zeer sterk. De zaagtechniek die is toegepast bij Kops eiken zorgt voor weerstand tegen druk. Deze zijn mooi glad. Deze tafelbladen hebben veel soorten structuur en reliëf en kunnen tegen veelvuldig gebruik. Vingerlas eiken zijn mooie kleine strookjes hout die ook helemaal zijn afgewerkt. De korte stroken hout worden aan elkaar verlijmd waardoor mooie structuren staan. Deze techniek is intensief en zit veel werk in. De kleine strookjes hout vormen samen het eiken paneel. Ook visgraat is een techniek die ons terugbrengt naar de jaren 30 van vroeger. Toen werden er al veel visgraten vloeren gelegd. De eigentijdse look kom je ook weer in moderne interieurs tegen.