Je kunt besluiten om badkamer radiatoren te verwerken in badkamer. Ben je eenmaal zo ver dan is het zaak om de nodige aandacht te besteden aan het design en het vermogen. De badkamer is een natte ruimte en zal doorgaans heel snel verwarmd moeten worden. Ook moet het hoge temperaturen kunnen bereiken. Badkamers zijn meestal niet heel groot, dus badkamer radiatoren kunnen ook heel goed gebruikt worden als handdoek houder. Om de prijs te drukken kun je overwegen om badkamer radiatoren online te kopen.

Wat betaal je normaal gesproken voor badkamer radiatoren?

Ga je een gewone badkamer radiator plaatsen in je badkamer dan betaal je daar een prijs tussen de 300 en 700 euro voor. Dit hang allemaal af van de uitvoering, het merk en het vermogen. Maak je de keuze voor een combinatie van badkamer radiator en handdoek houder in één dan ben je minimaal 400 euro kwijt. Dat kan aardig snel oplopen tot 1000 euro. En nog meer wanneer je meer vermogen wilt hebben. Advies is om prijzen en offertes te gaan vergelijken. Een populair merk heeft vaak namelijk veel beter badkamer radiatoren en worden sneller warmer. Daarnaast nemen ze minder plaats in beslag. Het is maar net wat je voorkeur is.

Hoe zit het met het vermogen van badkamer radiatoren?

Zomaar een badkamer radiator uitkiezen is nooit aan te raden. Er moet eerst bepaald worden wat voor vermogen nodig is voor jouw badkamer. Het vermogen wordt bepaald door het oppervlakte van de ruimte. Daarnaast tellen ook de isolatie waarde, raamoppervlakten en ligging van de kamer mee. Normaal gesproken kiest men voor een badkamer radiator die overgedimensioneerd is. Dit wil simpelweg zeggen dat het meer vermogen heeft dan is berekend. Daardoor zal je badkamer snel opwarmen. Je maakt een eerste ruwe berekening voor het vermogen door het aantal kubieke meter keer 80 te doen. 80 kun je het beste gebruiken als je een gewone woning hebt. Heb je een goed geïsoleerde woning doe het dan keer 70.

Het vermogen heeft een grote impact op het formaat van je badkamer radiator

Je kunt stellen dat het vermogen een grote invloed heeft op het formaat van badkamer radiatoren. Dat maakt het dat je er van te voren goed moet kijken hoeveel ruimte je kunt besteden voor je radiator, je bent ook wat ruimte kwijt aan badkamermeubels namelijk. Om meer ruimte te winnen is het verstandig om voor de hogere en dikkere modellen te gaan. Besluit je om een badkamer radiator en handdoek houder in één te kopen dan moet je rekening houden met extra groot formaat radiator.

Waar kun je het beste je badkamer radiatoren plaatsen?

Voor een gelijkmatige en snelle warmteverdeling van je badkamer radiatoren moet je het zo open mogelijk plaatsen. En daarbij het liefst rondom een raam of tegen een buitenmuur. Is je badkamer radiator ook voorzien van een handdoek houder dan is het slim om de radiator in de uitstapzone van het bad of douche te plaatsen. Je hebt dan direct een warme handdoek tot je beschikking en het is niet nodig om de vloer nat te maken.